De Canadà a Londres passant per Oregon

CANADIAN GEOGRAPHICS

Des de Canadà ens arriben aquests espectaculars mapes de Canadian Geographics (The Royal Canadian Geographical Society)

  • Expedicions històriques per localitzar la font del Nil, publicat al número de març-abril de 2018. Mapa: Chris Brackley / Can Geo.

És un mapa amb estil.  A més del seu aspecte convincent, el mapa només demana ser explorat, ja que traça les diverses rutes que els exploradors havien fet per trobar la font del riu, reflexionant sobre la topografia i la hidrografia de la zona o fins i tot tenint en compte les ciutats i les nacions que engloba.

TT_source_of_the_nile_main_final_03.jpg

  • Els caribou de Canada, publicat al número de gener -febrer de 2019 . Mapa: Chris Brackley / Can Geo.

Juntament amb el gràfic de l’abast de cadascuna de les onze agrupacions de caribús del país, mostra la població estimada més alta i la població estimada actual de cada agrupació. La història general és alarmant, gairebé a nivell general, les poblacions de caribú del Canadà representen una fracció del que abans eren. Pitjor encara, aquesta davallada s’ha produït en gran mesura durant els darrers 25 anys. En essència, es tracta d’un mapa d’una extinció imminent, tret que prenguem mesures per revertir aquesta tendència.TT_caribou_map_final.jpg

  • El pol nord, publicat al número de Canadian Geographic de març / abril de 2017. (Mapa: Chris Brackley / Canadian Geographic)

A mesura que el canvi climàtic ha alterat radicalment les regions polars del món, la sobirania àrtica ha tornat a ser un tema important. Abans de morir a l’octubre de 2016 als 93 anys, el llegendari geòleg, geofísic, explorador i diplomàtic Fred Roots va escriure un assaig a Can Geo sobre la importància del pol nord. Brackley va cartografiar la regió amb gran detalla, mostrant els límits exclusius de la zona econòmica de les nacions àrtiques, els quatre pols nord (geogràfics, magnètics, geomagnètics i inaccessibilitat), el canvi de gel marí i molt més, per crear una imatge completa d’aquest món.

TT_arctic_sov_final_04_0.jpg

 

GEOLOGIA DE PORTLAND, OREGON

En aquest mapa de la Geologia de Portland, es van agrupar 23 unitats geològiques en 11 categories temàtiques. Realitzat per al Oregon Department of Geology and Mineral Industries, és, realment, una obra d’art tant visual com temàtica.

TT_30ac3942-b7db-4cc8-8435-ebee3c251314.png

KRISTJANA S. WILLIAMS

Islandesa que viu i treballa a Londres. Fascinada pels mapes, les criatures mítiques i els gravats victorians, mostra com barrejar tot aquests elements per crear imatges que facin trontollar la imaginació del públic.

Kristjana S Williams, ésuna exploradora contemporània de l’art tradicional i de la cartografia, amb el seu estil de signatura atractiu, presentant nous collages digitals vibrants en mapes històrics d’ubicacions com Londres i Xina, i mapes del món, i mapes de collage de paper tallats a mà en tres dimensions.

TT_maphouse4.jpg

TT_tmh-x-ksw-world-map-crops.jpg