Bestieses (2)

Els primers Leo Belgicus varen ser elaborats pel cartògraf austríac Michael Aitzinger el 1583, quan els Països Baixos lluitaven per la independència. Inspirat en la figura heràldica del lleó, que apareix en els escuts d’armes de diversos països: Brabant, Flandes, Güeldres, Hainout, Holanda, Limburg, Luxemburg i Zelanda, així com en els de Guillem d’Orange.

El mapa d’Aitzinger va ser el primer de molts. Hi havia tres dissenys diferents. El més comú amb el cap del lleó al nord-est del país i la cua al sud-est. La versió més famosa és la de Claes Janszoon Visscher, que va ser publicat en 1609 amb motiu de la Treva dels Dotze Anys. Un disseny menys comú inverteix la posició del lleó.

L’original Leo Belgicus d’Aitsinger de 1583

Referent: Wikipedia

About these ads

2 responses to “Bestieses (2)

  1. Galderich 24 octubre 2012 a les 1:33 pm

    Té el seu què tenir el mapa il·luminat d’aquesta manera tant curiosa. El que és rar és que algú, quan el tòpic de la situació ja ha estat marcat faci un disseny alternatiu variant la direcció del mapa. Aquest realment és un artista!

    • jordi francesch 24 octubre 2012 a les 2:43 pm

      El talent propi d’aquests cartògrafs que varen veure en els mapes una possibilitat mediàtica, publicista i de caire patriòtic, per fer de la geografia un element de comunicació no-verbal d’acord amb els principis, ara actuals, del disseny i la comunicació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 41 other followers

%d bloggers like this: